
דף הבית 〱 תחומי פעילות 〱 קלינאות תקשורת
קלינאות תקשורת
במעגל הטיפולי ההוליסטי של מש״י, צוותי קלינאות התקשורת מייצגים את תהליכי הטיפול (Habilitation) והשיקום (Rehabilitation) הנוגעים לרכישת מיומנויות תקשורתיות, לתפקודי הפה, ולהבנה והבעה שפתית – ואת השפעתם על היכולת של הילד להשתתף ולתקשר ביעילות, בכל סביבות חייו.
צוותי קלינאות התקשורת במש״י פועלים מתוך התפיסה כי היכולת לתקשר היא המפתח של כל אדם להתבטא ולקנות לו מקום בחברה. הם שואפים להוביל כל ילד למצות את יכולותיו התקשורתיות – בין אם ע״י שיפור יכולות הדיבור והשפה, ובין אם ע״י התאמה מדויקת של אמצעי תקשורת תומכת וחליפית (תת״ח).
עבודתם נוגעת למגוון רחב של מיומנויות תקשורתיות וחברתיות, ומתייחסת למכלול ההיבטים הפיזיולוגיים, הקוגניטיביים, הרגשיים והסביבתיים הכרוכים ברכישתן. בכלל זה, מעקב אחר תפקוד מערכות השמיעה, מובנות הדיבור, קשרי שפה-למידה, שימוש ביכולות שפתיות, הבנת סיטואציות חברתיות, ותפקודים פיזיים ופונקציונליים (כמו לעיסה ובליעה).
הצוותים בונים תוכניות מותאמות אישית לטיפול רב-ממדי, טיפול המתייחס לכל מעגלי החיים של הילד ומקנה לו כלים לתקשורת יעילה בבית, בביה״ס, בקהילה ובחדר הטיפולים. היעדים מקודמים בסביבות התפקוד הטבעיות, כחלק אינטגרלי מסדר היום, ותוך שיתוף פעולה רחב עם ההורים והצוות הרב-מקצועי.
יעדי הטיפול שואפים להקנות יכולת מקסימלית לביטוי עצמי ותקשורת יעילה, ע״י:
- קידום יכולות ההבנה וההבעה השפתית; בקריאה, בכתיבה ובעל-פה
- פיתוח מיומנויות מילוליות ולא-מילוליות לתקשורת הדדית וחברתית במעגלים רחבים
- הקניית אסטרטגיות לשיפור ההגייה ומובנות הדיבור, לצד תמיכה בלקויות שמיעה
- התאמת והטמעת אמצעי תקשורת תומכת וחליפית (תת״ח), על כל סוגיה
- שיפור תפקודי הפה, לרבות תפקודי אכילה
הרכב ועבודת הצוותים
בכל אחד ממרכזי מש״י יש צוות קלינאות תקשורת רחב, הפועל בשיטת ״דרך המש״י״. את הצוות מובילה ראש התחום, קלינאית תקשורת בכירה שמתווה את תוכניות הטיפול ואת העבודה הרב-צוותית. הטיפולים ניתנים ע״י קלינאיות תקשורת מוסמכות, הבונות את התוכניות האישיות, מטפלות באופן פרטני וקבוצתי בילדים, מתאימות אמצעי תקשורת תומכת וחליפית (תת״ח) – ומספקות ליווי והדרכה שוטפים להורים, לצוות התומך ולצוות הרב-מקצועי.
צוותי קלינאות התקשורת פועלים לצד צוות רחב של תומכות תקשורת – פונקציה ייחודית שפותחה במש״י. תומכות התקשורת בעלות הכשרה בחינוך מיוחד, בדגש על שפה ותקשורת, שפועלות בהדרכת הקלינאיות ומספקות תגבור משמעותי תחת הנחייתן. הן מתלוות לתלמידים ונוכחות דרך קבע בפעילויות שונות בסדר היום, ובכך מאפשרות תרגול אינטנסיבי, תמיכה באמצעי תת״ח ותיווך וסיוע בתהליכי למידה והשתלבות חברתית.
ראשי תחום קלינאות תקשורת
רות בן הרוש
ראש תחום קלינאות תקשורת במעונות וגנים
דינה רבין
ראש תחום קלינאות תקשורת בביה״ס בירושלים
נועה פורת לוטן
ראש תחום קלינאות תקשורת בביה״ס בבני ברק
אסתי קושלבסקי
ראש תחום קלינאות תקשורת בישיבת ״בינת דניאלי״
מומחיות בתקשורת תומכת וחליפית
צוותי מש״י פיתחו מומחיות באיתור, פיתוח והטמעה של אמצעי תקשורת תומכת וחליפית (תת״ח) – המספקים אפשרויות מותאמות לבעלי קשיים בדיבור.
צוותי קלינאות התקשורת והטכנולוגיה המסייעת בקיאים בכל סוגי התת״ח ועושים שימוש באמצעים המתקדמים ביותר בשוק – בהם מגוון כלים רחב לתקשורת באמצעות מגע, הצבעה או מיקוד מבט, שזמינים בכל מרכזי מש״י . כך מתאפשרת התאמה מיטבית הנשענת על התנסות הילד במגוון כלים, תוך בחינה הוליסטית של צרכיו, יכולותיו והעדפותיו – במטרה לאפשר לו למידה, תקשורת והשתתפות בכל מקום ובכל זמן.
בהתאם, ישנו דגש רב על שיתוף המשפחות, המטפלים, אנשי החינוך ואנשי המקצוע, על הדרכתם לשימוש מיטבי בכל הכלים בהם משתמש הילד – ועל הטמעת כלים אלו בכל הסביבות הטבעיות שלו ללמידה, משחק, תעסוקה וכו׳.
המומחיות של צוותי מש״י מאפשרת להם להתאים מענה מדויק והוליסטי לכל אתגר תקשורתי, לספק פתרונות אפקטיביים החל מגיל מעון, ואף להוביל יוזמות משמעותיות להנגשת המרחב הציבורי.
חדשנות במש"י
התוכנית הרב-תחומית לקידום תפקודי אכילה
לצוותי קלינאות התקשורת במש״י מומחיות רחבה בתפקודי אכילה בקרב ילדים המתמודדים עם לקויות מורכבות, והם מובילים תוכניות טיפול רב-תחומיות – בהתאמה לכל גיל, לקות ורמה קוגניטיבית.
התוכניות מפותחות ומיושמות ע״י צוות רב-מקצועי, הכולל קלינאיות תקשורת מומחיות בתפקודי אכילה, מרפאות בעיסוק ומטפלות רגשיות, בליווי תזונאי ובקשר רציף עם רופאים, גסטרולוגיים ומרפאות בקהילה. גישה זו מאפשרת הסתכלות הוליסטית על מכלול ההיבטים המשפיעים על האכילה של הילד – תפקודי הפה, הלעיסה והבליעה; התמודדות מוטורית או קשיי וויסות חושי במפגש עם מרקמים וטמפרטורות שונים; גמילה מאמצעי הזנה חיצוניים (כמו זונדה וגסטרוסטום); עיכובים התפתחותיים, סוגיות רגשיות וכו׳.
המענה משלב טיפולים פרטניים לצד עבודה בזמן אמת ובסביבה הטבעית בה הילד אוכל. זאת לצד הנגשה סביבתית רחבה, הנשענת על עבודה משותפת עם צוותי הריפוי בעיסוק והטכנולוגיה המסייעת – המובילים פיתוחים מותאמים אישית של כלים ואביזרים ייעודיים לאכילה בטוחה ועצמאית ככל הניתן.
פונקציה ארגונית ייחודית - תומכות תקשורת
הטמעה אפקטיבית של אמצעי תת״ח דורשת משאבים ולרוב באה על חשבון הזמן היקר של קלינאיות התקשורת, להן ידע ייחודי. לכן פותח במש״י תפקיד פנים-מערכתי של תומכות תקשורת – נשות מקצוע בעלות התמחות ייעודית, הפועלות בהדרכת הקלינאיות ונוכחות במרכזים באופן שוטף.
תומכות התקשורת מספקות הדרכה ותמיכה לשימוש מיטבי באמצעי תת״ח לילד, למשפחתו ולצוות המקצועי – דבר המאפשר הטמעה רחבה ואפקטיבית בכל סביבות החיים. בתוך כך, הן מלוות את הילדים בפעילויות היומיום ומספקות מענה לצרכים התקשורתיים שלהם בזמן אמת – תיווך פערים תקשורתיים בסיטואציות לימודיות, חברתיות וטיפוליות; הדרכה ליישום רציף של הכלים שהתוותה קלינאית התקשורת; והתאמת אמצעי התת״ח לצרכים המשתנים של הילד, כמו השתתפות באינטראקציות חדשות ומימוש מיומנויות נרכשות (קריאה, איות, הקלדה וכדו׳).
תומכות התקשורת הן נדבך מרכזי במערך המתקדם של מש״י להנגשה רב-ממדית, הכולל הטמעה מערכתית של אמצעי תת״ח וטכנולוגיות מסייעות, לצד פיתוח אביזרים מותאמים אישית לכל תחומי החיים.
הנגשה תקשורתית מגיל שנה
צוותי מש״י מובילים הטמעה מערכתית של אמצעי תת״ח החל מגיל מעון, כחלק מהתפיסה הרב-ממדית של דרך המש״י. המענה המערכתי מלווה את הטיפול הפרטני הממוקד, ושואף לקדם מיומנויות מותאמות מוקדם ככל האפשר – גם לפני שהתגלו פערים משמעותיים ביכולות הדיבור או השפה.
בהתאם, יש לו תרומה מיוחדת בגיל הרך, המאופיין לכתחילה ביכולות תקשורתיות מוגבלות ועמימות אבחנתית. כלים כמו ג׳סטות, סמלים ותמונות מצולמות, מסייעים בקידום יכולות ההבנה וההבעה. בכך הם תורמים ישירות לוויסות הרגשי של הפעוט, להתקדמותו במוקדי ההתפתחות השונים, ולגישור על פערים הנובעים מעיכוב התפתחותי – גם כשהאבחון עוד לא ידוע.
הנגשה מערכתית של כלים מתקדמים טכנולוגית ופשוטים תפעולית, מאפשרת מענה אפקטיבי המותאם ליכולות הילדים בזמן נתון. מערכות מיקוד מבט, למשל, משמשות גם כדי לאפשר לפעוטות לגשר על פערי יכולת הנובעים מגילם הצעיר (גם אם הם זמניים); לצד התנסות מוקדמת שתסייע באיתור הפתרון המדויק להם.
המענה המערכתי מיושם באמצעות תומכות התקשורת וצוותי הטכנולוגיה המסייעת, בכל מרכזי מש״י.