







ברוכים הבאים למש”י המרכז השיקומי לילדים ונוער
אנחנו מייצרים את התנאים החינוכיים, הטיפוליים והסביבתיים שיאפשרו לכל ילד וילדה להתבטא, להשתתף ולחוות חיים מלאים
1:1
אנשי מקצוע על כל ילד


פורצים את הדרך
כבר 25 שנים
מש״י – המרכז השיקומי לילדים ונוער (ע״ר) מספק מענה חינוכי-טיפולי מקיף לילדים מגיל חצי שנה ועד גיל 21, המתמודדים עם לקויות מוטוריות וקוגניטיביות מורכבות.
המרכז פועל בשיטת ״דרך המש״י״ לטיפול תפקודי רב-ממדי – בו כל צוותי מקצועות הבריאות והחינוך עובדים יחד לקידום יכולות התפקוד וההשתתפות של הילד, בכל תחומי חייו.
מש״י פועל ליצירת סביבה טיפולית הוליסטית ויוזמת, המספקת לאנשי המקצוע את התנאים האופטימליים לאיתור ופיתוח פתרונות שיגדירו מחדש את גבולות ״האפשר״ – ויפרצו את דרכם של ילדי מש״י לעבר חיים עשירים ומלאים.
מרכזי החינוך והשיקום של מש״י
מענה ייעודי מקיף לפעוטות, ילדים ובני נוער - מגיל חצי שנה ועד גיל 21
תמיד שואלים אותנו...
מהו הגיל בו ניתן להתחיל לקבל שירותים במרכז מש"י?
מש״י מספק מענה מקיף ורציף לילדים החל מגיל חצי שנה ועד גיל 21.
השירותים ניתנים במרכז הרב-תחומי לטיפולי חוץ, ובמרכזי יום חינוכיים-שיקומיים, הכוללים מעונות, גני ילדים, בתי ספר וישיבה תיכונית.
ראיתי שיש ישיבה תיכונית לבנים, מש״י מציע מענה גם לנערות?
בהחלט! בית הספר של מש״י בירושלים כולל חטיבה עליונה לנערות בגילי 21-14, המקבלות מענה חינוכי-שיקומי מקיף ומותאם אישית – לרבות תוכניות ייחודיות להרחבת אפשרויות ההשתלבות והתעסוקה בחיים הבוגרים.
מה כוללות תוכניות הלימודים במרכזים החינוכיים-שיקומיים?
מרכזי מש״י הוקמו במטרה לספק לכל ילד, על אף ולנוכח הלקות איתה הוא מתמודד, חוויית ילדות וחוויית תלמיד שתואמות את הגיל והרקע החברתי שלו. על כן, תוכניות הלימודים במש״י כוללות את כל מקצועות הליב״ה, תוכניות ההעשרה והאירועים החברתיים הנהוגים במוסדות החינוך הכללי – ומעבר להם.
למשל, מוצעות מגוון מגמות לימוד וקבוצות עיסוק מותאמות שנועדו להרחיב את אפשרויות הילדים להשתתפות, רכישת ידע, השתלבות חברתית ותעסוקה – מגמות רובוטיקה, בינה מלאכותית, תלת ממד, גרפיקה, ספורט פאראלימפי, בישול, נגינה, יצירה, מחנאות ועוד.
איזה טיפולים ניתנים במרכזי מש״י?
מש״י מציע מגוון רחב של טיפולים שיקומיים והתפתחותיים, הכוללים טיפולי פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת וטיפול רגשי, לצד תוכניות ייעודיות בתחומי החינוך המיוחד והשילוב החברתי.
בכלל זה, מוצעים מגוון תוכניות ואמצעי טיפול פורצי דרך, הנשענים על עבודה רב-תחומית רציפה בין הצוותים המקצועיים, ועל הטכנולוגיות החדשניות ביותר בשוק – בהן מציאות מדומה, חליפות חלל, תלת ממד ומגוון רחב של אמצעי תת״ח וטכנולוגיות מסייעות.
מהי גישת הטיפול המובילה במרכז?
במהלך 25 שנות פעילות, פותחה במש״י גישת טיפול הוליסטית ורב-תחומית, בה כל הצוותים המקצועיים עובדים יחד לקביעת המטרות והאמצעים שיובלו לקידום תפקודי רב-ממדי. כלומר, ישפרו את יכולות התפקוד של הילד בכל מוקדי ההתפתחות – מוטורית, קוגניטיבית, רגשית וחברתית; ויאפשרו לו השתתפות מרבית בכל מקום ובכל זמן – בבית, בביה״ס, בחברה, בקהילה, בהווה ובעתיד.
הבחינה ההוליסטית והעבודה הרב-מקצועיות נעשות הן בפיתוח תוכניות הטיפול האישיות, הן בפיתוח התוכניות הקבוצתיות והמענים המערכתיים.
האם מש"י משתף פעולה עם מוסדות חינוך, בריאות או ציבור נוספים?
בהחלט. אנחנו רואים בשיתוף הניסיון, הידע והמומחיות שצברנו לאורך השנים חלק מרכזי במימוש השליחות שלנו לקידום הרווחה ואיכות החיים של כל ילד וילדה.
צוותי מש״י משתפים פעולה עם מוסדות אחרים להטמעת תוכניות טיפול ייחודיות (כמו זאת), מספקים להם שירותים מקצועיים כמו פיתוח אביזרים מותאמים, ומשתפים אותם בידע מקצועי שנצבר סביב סוגיות מורכבות או מקרים נדירים.
כמו כן, הם מקדמים יוזמות חינוכיות בבתי ספר ציבוריים, מעבירים קורסים לאנשי מקצוע, מקיימים הדרכות וסדנאות במרכזים קהילתיים, מקדמים יוזמות במרחב הציבורי ונמצאים בקשר רציף עם הקהילה הרפואית והפרא-רפואית בישראל ומחוץ לה.
אני רוצה להציע למש״י שיתוף פעולה, עם מי אפשר ליצור קשר?
אנחנו תמיד שמחים לשתף פעולה, ניסיון וידע עם מוסדות, ארגונים ואנשי מקצוע, ותוכלו לפנות אלינו בכל עת בכתובת המייל: info@meshicenter.org.il
מי יכול להירשם למעונות היום של מש״י?
פעוטות מגיל חצי שנה ועד גיל 3, שאושרה זכאותם למעון יום שיקומי, וועדת ההשמה של אגף השיקום האזורי המליצה לשבצם למעון היום של מש״י.
תהליך הגשת הבקשה לזכאות למעון יום שיקומי, הפנייה לוועדת השמה ותהליך הרישום למעון – נעשים באמצעות העובדת הסוציאלית במחלקה לשירותים חברתיים שבאזור המגורים:
- המחלקות לשירותים חברתיים בירושלים (לפי שכונות)
- רשימה ארצית של המחלקות לשירותים חברתיים, באתר משרד הרווחה והביטחון החברתי
למידע נוסף:
- הגשת בקשה ומימוש הזכאות למעון יום שיקומי, באתר כל-זכות
מי יכול להירשם לגנים ובתי ספר של מש״י?
ילדים מגיל 3 ועד גיל 21, שוועדת הזכאות והאפיון קבעה את התאמתם למרכז חינוכי-שיקומי, וכן וועדת השיבוץ של הרשות המקומית הפנתה אותם למש״י.
הפנייה לוועדת הזכאות והאפיון יכולה להיעשות ע״י:
- המוסד החינוכי הנוכחי בו לומד הילד
- מנהל החינוך ברשות המקומית
- פנייה עצמאית של ההורים ליו״ר ועדת הזכאות והאפיון – לפי פרטי ההתקשרות המופיעים באתר משרד החינוך.
למידע נוסף:
- ועדות זכאות ואפיון לשירותי חינוך מיוחדים, באתר כל-זכות
איזו תמיכה מציע מש״י להורים ומשפחות?
הצוותים המקצועיים מספקים לבני המשפחה ליווי, תמיכה והדרכה צמודה בכל תחום או נושא הקשורים לילד ולטיפול בו – לרבות ביקורי בית להתאמת ציוד, יעוץ מקצועי לתהליכי התפתחות שונים, הדרכות ייעודיות לתרגול ביתי, תמיכה בתהליכי יעוץ והתערבות בקהילה, והכוונה למיצוי זכויות סוציאליות.
מעבר לכך, מש״י רואה חשיבות גבוהה בהתייחסות לרווחתם הנפשית של ההורים ובני המשפחה, ומקיימת לאורך השנה קבוצות תמיכה ייעודיות, הפעלות ואירועי פנאי משפחתיים, ימי נופש לאימהות, וכמובן הרצאות וסדנאות של הצוות המקצועי במגוון רחב של נושאים רלוונטיים.
האם אפשר לבקר במש״י ולהתרשם מפעילות המרכזים?
כן, יש לתאם מראש עם המרכזייה: 02-5497979 או עם מזכירות המרכז בו תרצו לבקר.

רוצים להשאר מעודכנים?
הצטרפו לניוזלטר של מש"י