פיזיותרפיה

במעגל הטיפולי ההוליסטי של דרך המש״י, צוותי הפיזיותרפיה מייצגים את תהליכי הטיפול (Habilitation) והשיקום (Rehabilitation) הנוגעים למערכת התנועה (עצב-שריר-שלד) ולהשפעותיה על יכולות התפקוד וההשתתפות של הילד בבחינה רב-ממדית.

צוותי הפיזיותרפיה במש״י בונים תוכניות מותאמות אישית לכל ילד, המשולבות כחלק אינטגרלי מתוכנית הטיפול הרב-תחומית ונמצאות בהלימה עם מטרותיה. עם זאת, היקף שעות הפיזיותרפיה המוקדשות לכל ילד במש״י, כחלק משגרת הטיפולים, לרוב גבוה מהסל המתוקצב – בעשרות אחוזים ויותר. 

בתוך כך, וכחלק מהגישה הרב-ממדית, צוותי הפיזיותרפיה רואים בהורים שותפים מלאים ומנהלים איתם קשר רציף ושוטף לזיהוי משותף של המטרות, בניית תכנית ההתערבות, ויישומה – לרבות בעזרת הדרכות ייעודיות לתרגול ביתי, יעוץ מקצועי לתהליכי התפתחות, ותמיכה בתהליכי יעוץ והתערבות בקהילה. 

ישנו דגש רב על היבטים רגשיים המלווים את הטיפול הפיזיותרפי, והצוות פועל בשיתוף עם צוותי החוסן הרגשי במש״י – הן באופן שוטף, הן בבניית תוכניות ייחודיות לטיפול תנועתי ורגשי משולב.

כמו כן, צוותי הפיזיותרפיה במש״י עושים שימוש באמצעי טיפול מגוונים ואף חדשניים, וטכנולוגיות מתקדמות משולבות דרך קבע – לעידוד התנועה, להגברת המוטיבציה ואף לקידום מטרות ממוקדות בתוכניות הטיפול.

יעדי הטיפול שואפים להגדלת מרחב התפקוד, העצמאות והאוטונומיה של כל ילד וילדה, על ידי:

הרכב ועבודת הצוותים

טיפולי הפיזיותרפיה במש״י ניתנים ע״י פיזיותרפיסטיות מוסמכות, שהן גם האמונות על בניית תוכניות הטיפול כחלק מהצוות הרב-תחומי. חלקן בעלות התמחויות נוספות בתתי-תחום כמו אורתופדיה, שיקום נשימתי ושיקום יציבתי; ואף תארים מתקדמים בפיזיותרפיה, פיזיולוגיה ותחומים משיקים. 

כל צוות כולל גם ראש תחום – פיזיותרפיסטית בכירה שמובילה את העבודה הרב-צוותית; וכן צוות תומך של סייעות שיקומיות – המוסמכות בספורט טיפולי, מלוות את הילד ומסייעות לו להטמיע את המיומנויות שרכש. כך, בכל מרכז פועל צוות מקצועי רחב ויעודי, הנושא בהתמחויות הרלוונטיות לשכבת הגיל והמקרים שהוא מלווה. כמו כן, כלל הצוותים מלווים באופן שוטף ע״י בכירים במקצועות הבריאות והשיקום. 

ראשי תחום פיזיותרפיה

ד"ר רונית אבירם

ד"ר רונית אבירם

ראש תחום פיזיותרפיה
במעונות וגנים

ד"ר עליזה מילר

ד"ר עליזה מילר

ראש תחום פיזיותרפיה בביה״ס בירושלים

ענת גרשון

ד"ר ענת גרשון

ראש תחום פיזיותרפיה בביה״ס בבני ברק

דוד-בוטביניק

דוד בוטביניק (PT)

ראש תחום פיזיותרפיה בישיבת ״בינת דניאלי״

עותק של DSC_4680
עותק של DSC_6403

טכנולוגיות מתקדמות ומכשור ייחודי

צוותי הפיזיותרפיה במש״י עושים שימוש נרחב בטכנולוגיות מתקדמות, כמו מציאות מדומה (VR) ורבודה (AR); במתקני אימון ייחודיים, כמו באנג׳י וחליפות חלל; ובחדרי כושר מאובזרים, הנגישים לכל הגילים והרמות המוטוריות. חדרי הכושר פרוסים בכל המרכזים וכוללים מכשור מגוון ביותר, המאפשר עבודה על כל קבוצות השריר, סיבולת לב-ריאה, ושימור ושיפור הכושר הגופני ככלל. יתר על כן, במש״י זמינות גבוהה של אביזרים הניתנים להתאמה אישית, בהם עמידונים במגוון סוגים וגדלים; אופניים בעלי רצועות, משענות ראש ותומכי-פדל ייחודיים; וחגורות ואפודים בתפירה אישית, לשיפור היציבה בכיסאות והליכונים. 

ככלל, הצוות מתאים לכל ילד את האמצעים האפקטיביים ביותר לצרכיו ומטרותיו, ופעמים רבות אף מפתח לו אביזר ייעודי בשיתוף צוותי הפיתוח – באמצעי טקסטיל ותלת מימד. המגוון, הזמינות והחדשנות, מאפשרים חוויית תנועה מיטבית גם לילדים המתמודדים עם קשיי ניידות או מצבים סיעודיים, וקידום מגוון רחב של מטרות התפתחותיות, טיפוליות ושיקומיות.

חדשנות במש"י

שיקום אחרי ניתוח והתערבויות רפואיות

תוכנית שיקום ייחודית שפותחה מתוך תפיסת הטיפול ההוליסטית של ״דרך המש״י״. התוכנית מאפשרת לילדים לעבור את תהליך השיקום האינטנסיבי הנדרש לאחר ניתוח או התערבויות אורתופדיות ונוירולוגיות – בתוך המרכז החינוכי, ללא תקופת מעבר בבית חולים שיקומי ומבלי לקטוע את שגרת הילדים, ההורים והמשפחה. הילד חוזר למרכז מיד לאחר ההליך ומקבל מענה שיקומי מלא – במקום הבטוח שלו, בליווי הצוות המוכר שמלווה אותו יום יום, באמצעי השיקום המתקדמים ביותר, ובתוך המעטפת החברתית והחינוכית החיונית לבריאותו הנפשית. לכל ילד נבנית תוכנית ייעודית ומקיפה, בשיתוף הצוות הרפואי, והמשפחה כולה מלווה באופן צמוד ע״י הצוות הרב-תחומי, התומך ומסייע לה בכלל ההיבטים השיקומיים, הרגשיים והבירוקרטיים. התוכנית נתמכת גם ע״י גורמי הבריאות הרלוונטיים, וכוללת הסדרי כיסוי עם קופות החולים. 

תוכנית זו עומדת לצד התוכנית הייעודית לשיקום אחרי טיפולים כירורגיים בארתרוגריפוזיס, וכן כהמשך מעגלי לתוכנית ההכנה לפני התערבויות – המספקות לילד מענה הוליסטי ורב-מקצועי סביב התערבויות רפואיות ואירועים בעלי פוטנציאל משברי.

surgery

אימון במתקן באנג׳י (Bungee Therapy)

מרכזי מש״י מציעים מגוון רחב של אמצעי פיזיותרפיה חדשניים המאפשרים להגיע לפריצות דרך טיפוליות ושיקומיות. אחד מהם הוא הבאנג׳י – מתקן ייחודי לשיפור מערכת התנועה; שיפור כוח, כולל כוח מתפרץ; שיפור הקואורדינציה והסיבולת; ופיתוח מיומנויות מוטוריות לאיזון ויציבות. המתקן מרושת בחלקו העליון ובשלוש הדפנות המקיפות אותו, ובכך מאפשר עגינה בגבהים שונים – בהתאם למאפייני הילד ומטרת הטיפול הספציפי. החגור המאבטח את הילד מתחבר למתקן בעזרת גומיות שמייצרות חוויית תנועה ייחודית ומאפשרות לילד לחוות את גופו באופן חדש ושונה. הבאנג׳י מעודד הפעלה אקטיבית תוך הפחתת העומס על עמוד השדרה והמפרקים, בדומה להידרותרפיה, ומאפשר להפעיל את רוב שרירי הגוף במגוון רחב של רמות מאמץ.  כך, בטיפולי הבאנג׳י הילדים יכולים לחוות מנחי גוף, לבצע תרגילי חיזוק שרירים ולהפעיל מיומנויות מוטוריות – שאין ביכולתם ליישם בדרכים אחרות. 

הבאנג׳י מצטרף לאמצעי טיפול ייחודיים נוספים, בהם תוכנית הטיפול באמצעות חליפות חלל ״Thera Suit״ ותוכנית הספורט הפראלימפי ״בוצ׳ה (Boccia)״.

image (1)

חדר כושר ייעודי לפעוטות

כחלק מהמאמץ לספק אמצעים אפקטיביים לכל ילד ולכל מטרה, מש״י מנגיש חדר כושר ייעודי לפעוטות המתמודדים עם לקויות מוטוריות, הממוקם במעון היום השיקומי.

החדר מאובזר בציוד ייחודי, חלקו אף פותח במש״י, שכולל מגוון רחב של אמצעי הנגשה, מכשירי אימון ואביזרי טיפול ייעודיים לגיל הרך. ההיצע הייחודי והמגוון מאפשר לצוותי הפיזיותרפיה להשתמש באופן יומיומי בפרקטיקות המתקדמות ביותר, לבצע התאמה מיטבית של אופני הטיפול לכל אחד מהפעוטות – ולהוביל אותם להישגים התפתחותיים, טיפוליים ושיקומיים יוצאי דופן.

image 86
מש"י - המרכז השיקומי לילדים ונוער Skip to content